Videospeler inladen...

De steenweg N1, aflevering 5: zwerfvuil in het Peerdsbos en line dancing in westerndorp El Paso 

Een hele zomer trekt VRT NWS langs de steenwegen in ons land en kijkt hoe we het leven weer op gang trekken na een voorjaar in het teken van corona. Deze week rijden we op de N1, van Brussel tot aan de Nederlandse grens. Vandaag wandelen we in het Peerdsbos in Brasschaat. Daar is vandaag veel meer zwerfvuil te vinden dan normaal omdat er in de coronatijd veel meer wandelaars rondliepen. We stoppen ook bij het westerndorp El Paso in Wuustwezel waar normaal aan line dancing wordt gedaan op de tonen van live-muziek. 

Bekijk hier de vijfde reportage uit de reeks "De steenweg" (onder deze video vind je de vorige afleveringen)

Videospeler inladen...

In de vierde aflevering bezochten we het districtshuis in Merksem, dat vaak opduikt in series en films. En waarom staan er zoveel villa's te koop in Brasschaat?

Videospeler inladen...

In de derde aflevering arriveerden we in Antwerpen, waar de N1 verandert in de leien. Op het Eilandje stopten we bij De Hondenboot, een vzw die assistentiehonden opleidt.  Die vzw heeft het financieel moeilijk omdat er tijdens de coronacrisis geen geld kon worden ingezameld. Net voorbij het Eilandje gaat de Kinepolis bioscoop opnieuw open nadat die maanden dicht was door de coronamaatregelen.

Videospeler inladen...

In de tweede aflevering stopten we bij een bedrijf dat campers verhuurt en een stickerbedrijf. Alletwee doen ze gouden zaken door corona, maar de campers hebben wel eerst maanden noodgedwongen stilgestaan.

Videospeler inladen...

In de eerste aflevering gingen we kijken in Trainworld, waar de tentoonstelling rond schilder Paul Delvaux verlengd wordt. We gingen ook langs bij het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie, want daar zien ze het aantal misdrijven sterk dalen.

Videospeler inladen...

Meest gelezen