Genkse leerkrachten brengen diploma met de fiets aan huis

Het coronavirus steekt een stokje voor de klassieke proclamaties en dus moeten scholen op zoek naar een alternatief. Het voltallige lerarenkorps van de Bladwijzer in Genk sprong vanmiddag op de fiets om diploma’s uit te reiken. Alle 18 leerlingen van het zesde leerjaar werden verrast met een bezoekje aan hun voordeur. 

Stijn Blokken, meester van het zesde leerjaar, dacht lang na over een origineel idee. “Mijn collega Andy en ik hebben verschillende opties overwogen. Maar omdat we een wijkschooltje zijn, leek het ons leuk om rond te rijden met de fiets. Voor een duurzame school paste dat helemaal in het plaatje. We hebben zelfs aan ecologische partypoppers gedacht."

Elke leerkracht fietst mee

Volgens directeur Nico Nys zullen de leerlingen dit lang onthouden. “We vonden het belangrijk om een extra inspanning te doen. Omdat afstuderen een feest is dat doorgaans gevierd wordt met het voltallige schoolpersoneel, was het vanzelfsprekend dat alle juffen en meesters mee op pad gingen: van de turnleraar tot die van het eerste leerjaar. 

"Wij zijn misschien wel de enig generatie leerlingen die een diploma per fiets aan huis geleverd krijgt"

De leerlingen zijn alvast oprecht verrast. “Ik wist van niets”, zegt Mohammed. “Mijn moeder riep me met een smoes naar beneden: ze zei dat er een vriend voor de deur stond. Plots bleek dat dus om al de leerkrachten van mijn school te gaan. Of ik het jammer vind dat ik geen standaard diploma-uitreiking heb gehad? Eigenlijk niet. Dit is veel origineler. Wij zijn misschien wel de enige generatie leerlingen die zijn of haar diploma per fiets aan huis geleverd krijgt.”

Meest gelezen