Lander Vanbecelaere

Herr Seele feliciteert scholier Lander (18) met zijn etalage rond stripfiguur Cowboy Henk

Het einde van het schooljaar betekent voor heel wat leerlingen de voorstelling van hun eindwerk. Lander Vanbecelaere (18) uit Lo bij Lo-Reninge studeert Winkelbeheer en Etalage aan de Heilige Familie in Ieper en maakte een etalage rond stripfiguur Cowboy Henk. "Dat een scholier interesse toont in mijn werk, doet deugd", zegt Herr Seele.

"Toen ik de opdracht kreeg om een etalage te ontwerpen, liep ik stage in een drankenhandel in Diksmuide", zegt Lander. "Daar verkopen ze het Cowboy Henk-bier Blonde Kuif. Ik dacht meteen om hiervoor een etalage uit te werken, want er zitten heel veel leuke kleuren in het etiket verwerkt."

"Ik heb de biertjes verspreid in de etalage", vertelt Lander. "Ze liggen onder andere in oudere kratten en cadeaudozen. Morgen, op mijn proclamatie, krijg ik de punten voor mijn werk." 

Felicitaties van Herr Seele

"Cowboy Henk is een beetje een vergeten stripheld", zegt kunstenaar en geestelijke vader Herr Seele uit Oostende. "Ik was erg gecharmeerd toen ik hoorde dat Lander een etalage rond hem wou maken. Cowboy Henk bestaat al sinds 1981. Toen was Lander helemaal nog niet geboren. Dat een scholier interesse toont in mijn werk is bijzonder."

Lander Vanbecelaere

Meest gelezen