Hevige brand in Maasmechelen legt vier caravans in de as

Een hevige brand op camping Salamander langs de Steenweg naar As in Maasmechelen heeft maandagavond vier stacaravans in de as gelegd. Bij de brand vielen geen gewonden, maar er ontploften wel drie gasflessen. Omdat het gevaar bestond dat er nog gasflessen zouden exploderen, werd de volledige camping ontruimd. De rookpluim was kilometers ver te zien.

De melding van de felle brand kwam  vanavond, rond 21.15 uur, bij de hulpdiensten binnen. De brandweerpost van de hulpverleningszone Oost-Limburg had het vuur snel onder controle. De lokale politie van de zone Lanaken-Maasmechelen kwam met enkele ploegen ter plaatse.

Het vuur zou ontstaan zijn in een pas gerenoveerde stacaravan. De eigenaar zat in de cafetaria, toen het vuur uitbrak. Alle andere geëvacueerde campinggasten werden opgevangen in de cafetaria. Camping Salamander werd al voor de tweede keer getroffen door een zware brand. In maart 2019 werden ook vier caravans vernield.

Meest gelezen