Karl wint Grote Press Cartoon Prijs Knokke-Heist met cartoon over Anuna De Wever

Een cartoon van Karl (Meersman) over Anuna De Wever heeft de Grote Press Cartoon Prijs Knokke-Heist (PCB) gewonnen. Dat kondigt de organisatie aan. De cartoonist ontvangt een cheque van 5.000 euro.

De winnende cartoon is een tekening over de acties van klimaatactiviste Anuna De Wever en verscheen op 21 februari 2019 in Trends. Op de cartoon is de activiste te zien, met bewindvoerders die hun hoofd in het zand steken.

(Lees voort onder de cartoon)

De tweede prijs, goed voor 2.000 euro, gaat naar Kim met een cartoon in Bruzz, op 24 april 2019. Daar staat een afbeelding van koning Leopold II, die als campagne zou dienen om migranten naar ons land af te schrikken.

De derde prijs (1.000 euro) is voor Cost. met een cartoon in Le Vif, verschenen op 31 december 2019. De tekening toont een kaartspel met Charles Michel, Boris Johnson, Donald Trump en Greta Thunberg, die als enige haar kaarten laat zien.

Door de coronacrisis en de veiligheidsmaatregelen die daarmee gepaard gaan, zal dit jaar geen prijsuitreiking plaatsvinden. Er komt wel een tentoonstelling van het Cartoonfestival in Knokke-Heist, waarin onder meer de genomineerde PCB-cartoons van 2019 te zien zullen zijn. De tentoonstelling loopt van1 juli tot 30 augustus en is open van 10 tot 18 uur.

Meest gelezen