Jeugdbewegingen in Lokeren krijgen een "coronabox" om veilig op kamp te vertrekken

De jeugdbewegingen uit Lokeren krijgen van de stad een coronabox zodat ze veilig op kamp kunnen vertrekken. In de doos zitten onder meer mondmaskers en een voorraad ontsmettingsgel. “Er is ook krijtspray en tape om de bubbels op het kampterrein letterlijk af te bakenen”  

Heel wat jeugdbewegingen in ons land zijn zich aan het voorbereiden om op kamp te vertrekken, en dat gaat dit jaar een beetje anders dan gewoonlijk: “Door de coronacrisis moeten we met veel meer rekening houden dan vroeger”, vertelt Lisa van KSA Eksaarde. “Daarom zijn we blij dat de stad ons een handje helpt.” Alle jeugdbewegingen van de stad Lokeren krijgen een coronabox waarin hulpmiddelen zitten om alles veilig te laten verlopen. 

35 dozen

“In Lokeren gaan er deze zomer 17 jeugdbewegingen met 35 bubbels op kamp”, vertelt schepen Marjoleine de Ridder. “Elke jeugdbeweging krijgt per bubbel een coronabox waarin alle richtlijnen nog eens vermeld staan. Er zit ook heel wat EHBO-materiaal in de koffers. Daarvoor hebben we samengewerkt met enkele apothekers uit onze stad. De jeugdbewegingen hebben uiteraard sowieso zo’n koffer, maar ze hebben er niet genoeg voor alle bubbels. Nu wel.” 

(Lees verder onder foto.)

“In de boxen zit hygiënisch materiaal, zoals mondmaskers en handgel”, vult jeugdconsulente Leen Van Eetvelde aan. “Zo kunnen ze alles goed ontsmetten. Maar er is ook praktisch materiaal zoals krijtspray en tape om de bubbels op het kampterrein letterlijk af te bakenen.” 

Dubbel gevoel

“Ik ben heel blij dat de stad ons helpt”, reageert Lisa van KSA Eksaarde. “Als we alles zelf moeten kopen, zouden de kosten hoog oplopen. Onze KSA gaat met 5 bubbels op kamp, dus zo’n koffer is echt een meerwaarde. We kijken heel hard uit naar de zomer omdat we onze leden niet meer hebben gezien sinds februari. Maar we vertrekken ook met een dubbel gevoel. We zijn het gewend om in de avond met de hele leidingsploeg rond een kampvuur te gaan zitten, maar dat kan nu niet. Communiceren met elkaar zal ook moeilijker worden, maar ik denk dat alles wel goed zal komen.”

Meest gelezen