HANS PUT

Politie controleert op overdreven snelheid aan werken E313 in Beringen

Op de E313 in Beringen wordt momenteel gewerkt, en de politie controleert er op overdreven snelheid. Overdag houdt iedereen zich goed aan de 50 km/u, maar ook 's avonds en in het weekend zal er gecontroleerd worden. 

Het Agentschap Wegen en Verkeer is begin juni gestart met de renovatie van het wegdek van aan het complex in Beringen, richting Antwerpen.  Er worden ook extra pechhavens voorzien en twee bruggen vernieuwd. Het verkeer moet aan 50 km/u over versmalde rijstroken rijden.  

Uit de controles blijkt dat de automobilisten zich overdag aan de opgelegde 50km per uur houden. Op dat moment van de dag is het er gewoon ook zo druk, dat je er niet veel sneller kan rijden. "Maar nu zal er ook in de daluren gecontroleerd worden, 's avonds en 's nachts", zegt Stefan Tuerlinckx van de wegpolitie in Limburg. "Omdat er dan minder verkeer en vrachtverkeer is, en mensen het gaspedaal dieper gaan indrukken." 

In de week, in het weekend, overdag of 's nachts, er is altijd een kans dat je gecontroleerd wordt, volgens Tuerlinckx. "Je kan dus altijd een snelheidsradar tegenkomen en geverbaliseerd worden, als je je niet houdt aan de opgelegde 50 km/u."

Meest gelezen