IKWV

Praktijkexamens strandredders volop bezig: "Weinig kunnen oefenen, omdat zwembaden gesloten zijn" 

In het zwembad van Oostende zijn de laatste praktijkexamens voor redder aan zee volop bezig. Door de coronacrisis kon de laatste proef in maart niet doorgaan. De kandidaten konden zich maar beperkt voorbereiden, omdat de zwembaden nog altijd gesloten zijn. 

Voor Marie Van Speybroeck uit Ruddervoorde was het erg spannend. Ze is geslaagd, maar had het niet verwacht. "Door corona waren de zwembaden gesloten en kon ik weinig trainen. Ik ben wel een paar keer in open water gaan zwemmen, aan het klein strand in Jabbeke. Ik heb dus wel een klein beetje kunnen oefenen.

Droge en natte zone

Ook het reddersexamen zag er anders uit. “Toen we aankwamen, moesten we een mondmasker aandoen", zegt Van Speybrouck. "Onze temperatuur werd gemeten en we moesten een vragenlijst invullen. Daar werd ons gevraagd of we geen lopende neus of een hoestje hadden. In het zwembad was er een droge en natte zone. Enkel in de natte zone mocht je je mondmasker afdoen."

Anders dan andere jaren krijgen de kandidaten niet 1, maar 2 herkansingen als ze niet geslaagd zijn. 

Meest gelezen