Slagbomen aan brandweerkazerne in Mol gaan voortaan sneller open, zo wint brandweer 2 tot 3 minuten bij interventies 

De slagbomen aan twee overwegen aan de brandweerkazerne in Mol blijven voortaan minder lang dicht. Dat gebeurt op vraag van de brandweerlieden. Zo winnen ze twee tot drie minuten tijd en dat is belangrijk tijdens een interventie.

De slagbomen aan de spoorwegovergangen aan de Martelarenstraat en de Sint-Apollonialaan in Mol blijven voortaan een paar minuten korter naar beneden als er een trein voorbijkomt. Dat gebeurt op vraag van de brandweer.  De spoorwegovergangen waarover het gaat liggen vlakbij de brandweerkazerne. Doordat ze minder lang gesloten zullen zijn, winnen de brandweerlieden tijd tijdens een interventie.

Afgelopen vrijdag nog moest de brandweer uitrukken, omdat de bliksem was ingeslagen in Dessel. Door de gesloten overgangen verloren de brandweermannen tijd.  Omdat elke minuut tijdens zo’n interventie telt, besliste spoorwegbeheerder Infrabel in samenspraak met de brandweer om ervoor te zorgen dat de slagbomen minder lang dicht blijven.

Twee tot drie minuten tijdwinst

“We hebben de sensoren die aan het perron van het station in Mol hangen een beetje opgeschoven”, zegt Thomas Baeken van spoorwegbeheerder Infrabel. “Hierdoor blijven de slagbomen zo’n twee tot drie minuten per voorbijrijdende trein minder lang dicht. Dat is gunstig voor de brandweermannen die op interventie gaan. Bovendien heeft het geen gevolgen voor andere weggebruikers. Zij worden nog altijd op tijd gewaarschuwd als er een trein aankomt, zodat ze veilig kunnen oversteken.”

Meest gelezen