Leegstaande huizen gebruikt als sluikstort in Diegem: "Ook het ongedierte is een probleem" 

In de Blaironstraat in Diegem worden tuinen van leegstaande huizen gebruikt als sluikstort. De huizen zijn onteigend om plaats te maken voor de verbreding van de Brusselse Ring. Nu ze leeg staan, gaan mensen daar hun afval dumpen. 

Buurman Jan Berckmans woont vlakbij de leegstaande huizen in Diegem en hij kijkt uit op een berg afval: "Ze brengen hier altijd maar meer afval, niemand trekt zich er iets van aan", vertelt hij. "Er zijn zelfs mensen die hier gewoond hebben en die ergens anders aan het bouwen zijn, en die komen hun bouwafval hier dumpen. En het probleem is niet alleen het vuil, maar ook ongedierte. En wat kan ik daar tegen doen? Ik heb een val gezet voor ongedierte en er zijn nog mensen uit de buurt die daarover klagen."  

Afbraak

De buurman hoopt dat er snel iets gedaan wordt. "Ze hebben me gezegd dat tegen nieuwjaar alle huizen zullen afgebroken worden. Ik hoop dat het ook echt snel gebeurt. Maar zal dat ook zo zijn als ze dat zeggen?", vraagt hij zich af.  De Werkvennootschap, die de werken aan de Ring coordineert, zegt intussen dat ze alle afval nog voor de bouwvakantie zal weghalen. 

Meest gelezen