Tongeren opgeschrikt door plofkraak op kantoor Bpost: "Het was duidelijk een overval"

In Tongeren is er vannacht een plofkaak gepleegd op een kantoor van Bpost in de Wijkstraat. Buurtbewoners werden in het midden van de nacht wakker geschud door een luide ontploffing. 

De plofkraak gebeurde rond kwart voor 4 uur in een kantoor van Bpost in de Wijkstraat. De buurtbewoners hoorden een erg luide knal.  "Ik zag 3 mannen en toen hoorde ik een knal," zegt een buurtbewoonster, "ik zei nog tegen mijn man dat het duidelijk een overval was." De daders zijn via de voordeur het postkantoor binnengeraakt. Door het lawaai zijn ook de andere buren wakker geworden. "Ik hoorde een hels kabaal", zegt een buurman, "en zag ze inbreken via de voordeur. Toen hebben ze de boel laten ontploffen en hebben ze een deel ingeladen in hun auto." Volgens ooggetuigen zijn de daders gevlucht richting Luik.

Evacuatie

Het gerechtelijk lab en de ontmijningsdienst DOVO kwamen ter plaatse. Die laatste liet de wijk evacueren. Burgemeester An Christiaens (CD&V): "We hebben 18 buurtbewoners opgevangen in de sporthal omdat er misschien nog explosieven zouden kunnen liggen in het kantoor. We hopen dat ze rond 11 uur terug naar hun huis kunnen." 

(lees verder onder de foto)

Enkele buurtbewoners werden opgevangen in de sporthal
Radio 2

Het postkantoor blijft zeker nog een hele week gesloten omdat de schade in het gebouw te groot is. Bpost overweegt om eventueel een tijdelijkkantoor te installeren. Mensen die vandaag een pakje verwachten met de post, moeten rekening houden met vertraging.

Over de buit is nog niets bekend. Dat wordt nog onderzocht door de federale gerechtelijke politie.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen