Zomerse spreuken op etalages in Maaseik: "Wandelaars stoppen, lezen en denken erover na"

In Maaseik willen ze het straatbeeld mooier maken deze zomer. Handelaars en bewoners met een venster of etalage kunnen die laten signeren door kunstenares Eva Verbakel. Met een krijtstift in de hand hoopt ze een groot deel van Maaseik onder handen te nemen.

Eva Verbakel, artiestennaam Evita Lolita, werd gevraagd door de stad Maaseik om het straatbeeld op te fleuren. Bewoners en handelaars kunnen zich opgeven en zelf een spreuk bedenken of er eentje kiezen. Eva komt dan langs met haar krijtstift: “Het is altijd wat inschatten hoe groot de letters mogen zijn, maar ik heb nu toch al honderden spreuken gezet op vensters en etalages dus intussen heb ik genoeg ervaring.”

Het stadsbestuur wil het straatbeeld vooral leuker maken na de moeilijke coronaperiode. De spreuken zetten je aan het denken of doen je lachen en zijn ook mooi om naar te kijken. En het werkt zegt Eva Verbakel: “De allereerste keer dat ik een spreuk tekende deed ik dat thuis, aan de straatkant in het centrum van Bocholt. Ik kies dan een citaat uit een lied of een tegelwijsheid en dan zie je vaak wandelaars even stoppen, lezen en nadenken.”

Meest gelezen