Facebook

103-jarige dokter, die marathon stapt voor onderzoek naar coronavaccin, wordt ereburger in Rotselaar

Het gemeentebestuur van Rotselaar geeft de 103- jarige gepensioneerde huisarts Alfons Leempoels het ereburgeschap. De oudste dokter van ons land loopt momenteel de laatste kilometers van een marathon om zo geld in te zamelen voor onderzoek naar een coronavaccin. 

Exact een maand geleden begon Alfons Leempoels aan zijn marathon om geld in te zamelen  voor het onderzoek naar corona. Sindsdien wandelt de dokter op rust elke dag 2 kilometer in zijn tuin, vanavond loopt hij het laatste stuk van de in totaal 42 kilometer en 195 meter. "Ik ben er bijna, ik moet nog elf rondjes stappen", zegt Alfons enthousiast in "Start je Dag" op Radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel. "Het gaat nog altijd redelijk goed, al ben ik blij dat het bijna voorbij is. Maar vooral ook ontzettend gelukkig met de centen die ik op deze manier heb kunnen inzamelen. Vorige week vrijdag zat ik al aan meer dan 21.000 euro voor het coronaonderzoek."

Met het ereburgerschap wil Rotselaar haar waardering uitdrukken voor de langdurige inzet van Alfons  voor het welzijn van onze inwoners 

Jelle Wouters, Burgemeester Rotselaar (CD&V)

De indrukwekkende marathonprestatie ontging het gemeentebestuur van Rotselaar ook niet. "Dokter Leempoels betekent ontzettend veel voor onze gemeente", zegt burgemeester Jelle Wouters (CD&V). "Alfons woont al heel zijn leven in onze gemeente en zijn jarenlange inzet voor het welzijn van onze inwoners alsook zijn sociaal engagement voor onze gemeente verdienen meer dan een bloemetje. Daarom willen wij dat Alfons ereburger van Rotselaar wordt." 

Meest gelezen