Jessy heeft iedereen kunnen waarschuwen door de alarmknop in te duwen.
Radio 2

Brand in appartementsgebouw in Sint-Truiden vermoedelijk aangestoken: “Ik sliep hier met schrik”

De brand in het appartementsgebouw in de Abdijstraat in Sint-Truiden is vermoedelijk aangestoken. Dat blijkt uit een onderzoek. De bewoner van de woning waar de brand uitbrak, is intussen gearresteerd. De bewoners zijn na de brand opgevangen in de sporthal aan de Veemarkt. Intussen wordt hard gewerkt om de elektriciteit in het gebouw te herstellen zodat de meesten terug naar huis kunnen.

Toen de brand uitbrak deze ochtend, heeft de burgemeester het gemeentelijk rampenplan gestart. 25 bewoners konden meteen terecht in de sporthal op een boogscheut van het appartementsgebouw. De bewoner van het dakappartement waar de brand uitbrak, is intussen opgepakt. “Ik was erop voorbereid dat zoiets kon gebeuren”, zegt Jessy Peeters. “In januari al wilde ik al weg, maar dat ging niet. Daarom had ik de manden van mijn honden onder mijn bed, zodat ik snel met ze weg zou kunnen. Ik sliep hier met schrik.”

Grote dank aan de hulpdiensten, want ze waren direct ter plaatse

Rond 3.45 uur werden de bewoners van het gebouw wakker na lawaai. “Het was een raar lawaai, maar ik wist niet wat het was”, zegt Jessy die onder het appartement woont waar de brand ontstaan is. “Ik ben naar mijn venster gegaan en toen zag ik de vlammen. Ik heb mijn honden gepakt en ben de gang opgelopen. Daar heb ik op de alarmknop kunnen duwen.” Enkele bewoners moesten naar het ziekenhuis omdat die te veel rook hadden ingeademd. “Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen, want we waren aan het slapen toen de brand uitbrak. Da’s al veel waard”, vertelt bewoonster Ghislaine Radoes opgelucht. “En grote dank aan de hulpdiensten, want ze waren snel ter plaatse”, voegt haar stiefzoon er nog aan toe. 

Meest gelezen