Google Maps

Burgemeester dreigt rommelmarkt Gouden Kruispunt te verbieden

De burgemeester van Tielt-Winge dreigt ermee de wekelijkse rommelmarkt op het Gouden-kruispunt te verbieden als de  veiligheidsvoorschiften niet worden nageleefd. Zo moet er voldoende afstand zijn tussen de kramen en is een mondmasker verplicht als je geen anderhalve meter afstand kan houden. Gisteren was er erg veel volk en veel mensen hielden zich niet aan die regels. 

Op maandag is er sinds enkele weken opnieuw een rommelmarkt op het Gouden Kruispunt in Tielt-Winge. En dat is voor veel mensen een populaire bestemming. Op sociale media liet het commentaar op de drukte niet lang op zich wachten.  Mensen ergerden zich aan de drukte en aan het gedrag van de bezoekers, die het niet nauw namen met de coronamaatregelen.

Controle

Zodra burgemeester Rudi Beeken (Open VLD) getipt werd over de drukte stuurde hij de politie ter plaatse voor een controle. Bleek dat de afspraken rond corona niet werden gerespecteerd. "Wij hadden met de organisatoren afspraken gemaakt over een maximum aantal bezoekers en over voldoende afstand tussen de kramen. Dat moest de sociale afstand garanderen", zegt Beeken. "De politie heeft een aantal mensen op hun plichten moeten wijzen. Zo is het dragen van een mondmasker verplicht als de sociale afstand niet kan gegarandeerd worden."

Verbod?

Burgemeester Beeken tilt zwaar aan het feit dat de regels maar losjes werden nageleefd. "Als zou blijken dat de organisatoren of het publiek zich niet houden aan de coronamaatregelen, dan zal ik maatregelen moeten nemen", dreigt de burgemeester. "Ik zou in dat geval de rommelmarkt één of meerdere weken moeten verbieden, en dat zou toch spijtig zijn", besluit hij. 

Meest gelezen