Communicatiedienst Stad Diest

Diest pakt uit met coronaproof zomeraanbod ‘Social DIESTance’

Door de coronacrisis gaan deze zomer meer en meer mensen binnen de eigen landsgrenzen op pad en daar probeert de stad Diest op in te spelen. Onder de noemer ‘Social DIESTance’ pakt de stad vanaf 1 juli uit met een nieuw zomeraanbod:  Zo kun je vanaf nu je picknickmand laten samenstellen door lokale handelaars of kun je gaan kanovaren op de Demer.

Met dit toeristisch aanbod stelt de stad Diest een aantal activiteiten voor die voldoen aan de coronamaatregelen. “We hebben gekozen voor de benaming ‘Social DIESTance’.  De laatste maanden klinkt die social distance wat negatief,  maar wij willen dat omzetten in iets positiefs en natuurlijk in veilige omstandigheden”, vertelt schepen van Toerisme Geert Cluckers.

Kanovaren op de Demer

Vanaf 1 juli kan je bijvoorbeeld met een kano een tocht maken door de Demervallei. De afvaart start in Diest en eindigt acht kilometer verderop in Zichem. Wie zin heeft in een langere trip kan ook een toch van  20 kilometer  maken tot in Aarschot. 

Een rugzak met picknickdeken

De stad Diest werkt deze zomer ook samen met lokale handelaars. Dit met het concept ‘Collect your picknick’. “De laatste maanden hebben de handelszaken en de horeca geleden onder de coronamaatregelen en we willen hen ondersteunen: toeristen en inwoners van Diest kunnen een picknick samenstellen bij onze handelaars”, zegt schepen Cluckers. “Op de website van Toerisme Diest kunnen toeristen hun picknick reserveren. Ze krijgen een rugzak met een picknickdeken en routekaarten die ze op hun fiets- of wandeltocht kunnen meenemen. Onderweg kunnen ze bij de plaatselijke handelaars hun maaltijden en dranken ophalen”.

Meest gelezen