foto: Radio 2

Gemeentelijk rampenplan afgekondigd na uitslaande brand Sint-Truiden

In Sint-Truiden is het gemeentelijk rampenplan vanmorgen afgekondigd na een uitslaande brand in een dakappartement in de Abdijstraat, in het centrum van de stad. 25 bewoners van het gebouw moesten meteen geëvacueerd worden.

Politie en brandweer waren na de oproep snel ter plaatse en zagen dat het ging om een uitslaande brand in een dakappartement. De 25 bewoners van het gebouw werden met ambulances overgebracht naar de gemeentelijke sporthal op de Veemarkt. Daar kregen ze een medische controle. "4 mensen hadden klachten van rookinhalatie en werden naar het ziekenhuis gebracht", zegt burgemeester Veerle Heeren (CD&V). "Iedereen heeft het ziekenhuis ondertussen verlaten." De mensen worden intussen nog verder opgevangen in de sporthal. 

We verwachten dat de meeste mensen vanavond kunnen terugkeren naar hun appartement

Veerle Heeren, burgemeester Sint-Truiden

"We zijn nu bezig met een aantal mensen te herhuisvesten. En om terug te kunnen naar hun appartement om levensnoodzakelijke medicatie op te halen", zegt Heeren. De burgemeester verwacht dat de meeste mensen terug kunnen keren naar hun appartement tegen de avond, maar op de bovenste verdieping is er veel rookschade, en 1 appartement is volledig vernield. 

Brandstichting?

De oorzaak van de brand wordt ondertussen onderzocht door een branddeskundige. Brandstichting wordt niet uitgesloten en er is ook 1 verdachte gearresteerd. 

Meest gelezen