Spijtbetuiging koning Filip ook nieuws in de buitenlandse pers   

De brief waarin koning Filip zijn spijt uit voor de koloniale wandaden van ons land in Congo, wordt ook opgepikt in de internationale media. 

De Britse openbare omroep BBC besteedt een artikel op zijn hoofdpagina aan de spijtbetuiging van koning Filip. "Er is een hernieuwde focus op de  geschiedenis van België na de dood van George Floyd in de Verenigde Staten en de Black Lives Matter-protesten die erop volgden", schrijft de BBC. De omroep verwijst onder meer naar de acties tegen de standbeelden van Leopold II.

Ook voor CNN is de brief van Filip belangrijk nieuws. Al valt het de nieuwszender op dat de koning geen directe excuses aanbiedt voor zijn voorouder Leopold II. CNN heeft ook een push-melding verstuurd over het onderwerp.

De Franse media spelen de spijtbetuiging van koning Filip voorlopig niet groot uit. Onder meer FranceInfo en Le Monde hebben wel aandacht voor de brief en wijzen op het historische karakter ervan.

Bij onze noorderburen brengen onder meer de NOS en verschillende krantenwebsites het nieuws. In de Duitse media schrijft Der Spiegel over het feit dat koning Filip voor het eerst het "terreurregime van Leopold II" publiek betreurt.

Meest gelezen