Dieven stelen juwelen van Dutroux-slachtoffer Julie Lejeune, vader: "Alles wat we nog van haar hadden"

Vorige week vrijdag is er ingebroken in het huis van de moeder van Dutroux-slachtoffer Julie Lejeune. Dieven gingen aan de haal met enkele juwelen van Julie. Dat melden verschillende Franstalige kranten en bevestigt haar vader Jean-Denis Lejeune op zijn Facebookpagina. Julie werd samen met haar vriendin Mélissa in 1995 ontvoerd en vermoord. 

Een medaillon met haar foto in, en een armband die ze kreeg toen ze gedoopt werd. Dat zijn de twee juwelen die afgelopen vrijdag gestolen werden uit het appartement van de moeder van Dutroux-slachtoffer Julie Lejeune, in Jemeppe bij Luik. Over de omstandigheden van de diefstal is voor de rest nog weinig duidelijk.

De ouders van Julie zijn erg aangeslagen door de inbraak. "Het was alles wat we nog van haar hadden", vertelt vader Jean-Denis Lejeune. Hij vraagt ook aan iedereen die informatie zou kunnen hebben over de inbraak en de locatie van de gestolen goederen, om dat te melden.

Julie en Mélissa

Julie Lejeune werd samen met haar vriendin Mélissa Russo op 24 juni 1995 ontvoerd in Grâce-Hollogne, in de provincie Luik. Ze waren toen amper 8 jaar. Een jaar later werden hun lichamen gevonden in Sars-la-Buissière, in de tuin van Michelle Martin, de vrouw van Marc Dutroux. Ze waren een hongerdood gestorven in de kelder van Dutroux in Marcinelle.

In deze reportage van "Het Journaal" uit 2016 krijgt u de belangrijkste elementen uit de zaak-Dutroux nog eens op een rijtje:

Videospeler inladen...

Meest gelezen