Kristof Pirard (VLDUMONT) is de nieuwe burgemeester van Heers

Kristof Pirard (VLDUMONT) is de nieuwe burgemeester van Heers in Limburg. Hij heeft vanmorgen de eed afgelegd bij waarnemend gouverneur Michel Carlier.

Na de verkiezingen was afgesproken dat Henri Dumont na anderhalf jaar de burgemeestersjerp zou doorgeven aan zijn partijgenoot en eerste schepen Kristof Pirard. Ook in de vorige legislatuur was Pirard trouwens al twee jaar burgemeester. Nu hij al een beetje routine heeft, voelde hij zich bij zijn eedaflegging naar eigen zeggen dan ook een stuk relaxter dan vorige keer.

Kristof Pirard ziet in de komende 4,5 jaar drie grote uitdagingen in Heers, die trouwens ook zijn vastgelegd in het meerjarenplan. "Enerzijds willen we onze sporthal volledig renoveren en er een bijgebouw aan toevoegen. Daarnaast willen we een nieuw academiegebouw met daarbij een bibliotheek, spelotheek en zelfs babytheek. Tenslotte willen we in de toekomst kijken of we een palliatief dementiehuis kunnen bouwen in Heers en zelfs ook een jeugdkamp."

Alleen evenwaardige fusie bespreekbaar

Gevraagd naar zijn houding ten opzichte van een eventuele fusie, spreekt de nieuwe burgemeester zich uit tegen een fusie met een stad als Sint-Truiden omdat zijn landelijke gemeente dan opgeslorpt zou worden. Een fusie met een gelijkwaardige gemeente waarin Heers zijn eigenheid kan bewaren en zijn stempel mee kan drukken, kan volgens hem wel bekeken worden.

Meest gelezen