Laatste schooldag ondanks corona in veel Antwerpse scholen gevierd

Door het coronavirus zag het schooljaar er helemaal anders uit. Ook proclamaties werden afgeschaft. Maar de laatste schooldag werd in heel wat Antwerpse scholen toch nog iets speciaals. Zo vond er in de stad Antwerpen een groot uitzwaaimoment plaats en in Kalmthout zorgde meester Rudi voor een verrassing.

Op verschillende plaatsen in Antwerpen werden om 11 uur schoolkinderen uitgezwaaid. De stad Antwerpen deed een oproep aan alle inwoners om mee te doen aan het uitzwaaimoment om de kinderen en leerkrachten na een toch wel bijzonder schooljaar een leuk afscheid te geven. Leerlingen en leerkrachten stonden voor heel wat uitdagingen en kregen dan ook een extra applaus. 

We wilden de leerlingen met het uitzwaaimoment een prettige vakantie wensen

Steven Christiaens - Brandweer Zone Antwerpen

Ook de politie en de brandweer deden mee. "Aangezien de leerlingen geen proclamatie hebben, wilden we hen toch uitwuiven en ze een prettige vakantie wensen", zegt Steven Christiaens van de Antwerpse brandweer. 

Engelse bus in Kalmthout

In Kalmthout heeft meester Rudi Roels voor een verrassing gezorgd. Zo wilde hij de leerlingen van het zesde leerjaar en die van de laatste kleuterklas een leuke laatste schooldag bezorgen. "Andere jaren organiseert de school een erehaag en komen de ouders, grootouders en sympathisanten langs om de leerlingen uit te zwaaien. Vandaag hebben we het anders aangepakt en hebben we het hele dorp erbij betrokken", vertelde meester Rudi Roels in Start Je Dag.

Rudi had een oude Engelse schoolbus gehuurd. De leerlingen mochten bovenaan zitten terwijl ze door de straten van Kalmthout reden: "De inwoners van Kalmthout konden zo de leerlingen vanuit hun kot uitzwaaien."

Meest gelezen