Opnieuw drugstoerisme nu grenzen open zijn

Nu de grenzen weer open zijn, is ook het drugstoerisme opnieuw gestart. Het aantal drugstoeristen zit op hetzelfde peil als voor de coronacrisis, dat hebben ze in Voeren vastgesteld. De politie organiseerde daar het afgelopen weekend een actie tegen het drugstoerisme. 

In Voeren was er een politiecontrole om te kijken hoe het zit met het drugstoerisme, nadat de grens met Nederland en verderop met Frankrijk lange tijd gesloten was. Daarbij zijn 23 mensen gepakt die softdrugs bij zich hadden en 2 dealers. "Wij hadden gehoopt dat het drugstoerisme wat langer weg zou blijven, maar we hebben vastgesteld dat het in dezelfde grootte al terug is", zegt korpschef Alain Stas. "Het zijn voornamelijk gebruikershoeveelheden die we tegenkomen, maar dit weekend waren er ook 2 dealers bij, die werden gearresteerd en overgebracht naar het parket in Luik voor verder onderzoek."

Samenwerking met Federale politie en politiezone BHR

De politie in Voeren stond er niet alleen voor. "Vorig weekend mochten we beroep doen op de drugshonden van de Federale politie en op de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst die 2 motorrijders ter beschikking stelden. Dus daar zijn we heel tevreden over."

De bestrijding van het drugstoerisme is één van de prioriteiten bij de politie van Voeren, de komende maanden worden dan ook nog heel wat acties gepland in de buurt van de grens.

Meest gelezen