Toerisme Lommel

Toerisme Lommel stelt eigen streekbier voor

Toerisme Lommel heeft een nieuw streekbier ontwikkeld: de Treiteraer. Het bier is een eerbetoon aan de molenaars en de geschiedenis van de Leyssensmolen, een houten korenwindmolen in Lommel. Het gaat om een Quadrupel, een zwaar bier met een hoog alcoholpercentage.

Voor de 20e editie van de jaarlijkse Molenfeesten wilden ze in Lommel iets speciaals doen en zo ontstond het idee om een eigen bier te maken. Omdat dat bier ook een naam moest krijgen, was er in februari een wedstrijd, waarbij de mensen zelf een leuke, Lommelse naam konden bedenken en insturen. De jury koos uiteindelijk voor "Treiteraer", omdat dat goed klinkt en ook verwijst naar de geschiedenis van de molen, die in de volksmond ook wel "Treitermolen" wordt genoemd.

Treiteraer is een intens donker bier met een complexe zoetige smaak en toetsen van laurier en framboos. Vanaf 1 juli kan je het voor 11 euro krijgen bij Toerisme Lommel. Tijdens de maand juli kost het bier tijdelijk maar 10 euro.

Meest gelezen