Verouderde speeltuin 't Kraanhof in Tessenderlo wordt park

In Tessenderlo wordt de verouderde speeltuin 't Kraanhof in de Neerstraat volledig gerenoveerd. Het moet een park worden, met nieuwe speeltoestellen, meer groen en een energievriendelijk gebouw. 

Het is de bedoeling dat er een nieuw park komt, waar kinderen kunnen spelen. "Er zullen nieuwe speeltoestellen komen, meer groen en een energievriendelijk gebouw", zegt schepen van Jeugd Karolien Eens. "Dat multifunctioneel gebouw kunnen inwoners huren voor bijvoorbeeld een babyborrel of een verjaardagsfeest. Maar het is vooral voor de speelpleinwerking, want die zitten nu in een verouderd gebouw. Er komen ook lokalen voor verenigingen. De buitenschoolse opvang krijgt ook nog een grotere buitenruimte."

Kinderen mogen zich hier echt vuil maken

Karolien Eens, schepen van Jeugd

Het park is niet alleen bestemd voor kinderen, maar voor alle inwoners. "Het gebied krijgt een parkfunctie, waar je kan gaan picknicken of een boekje kan lezen. Onder de bomen, tussen de perken, er worden heuvels aangelegd en een wadi. Dat is een grote, ondiepe waterplas, waar kinderen over kunnen stappen met stapstenen of slingeren met een tarzantouw. Het mag niet gevaarlijk zijn, maar kinderen mogen zich er echt vuil maken."

Samenwerking met vrijwilligers en technische school

De gemeente gaat ook bekijken of ze kunnen samenwerken met vrijwilligers of de technische school voor het maken van houten speeltoestellen. "We gaan bekijken of leerlingen houtbewerking een aantal speeltuigen kunnen maken, maar dat moet nog verder uitgewerkt worden."

Na de zomer starten de werken. Het park moet volgende zomer open gaan en zal 1,2 miljoen euro kosten. 

Meest gelezen