Natuurpunt Alwin Loeckx

Vos sterft gruweldood op Kesterheide in Gooik: "Nooit zo'n agressie gezien"

Stropers hebben in het natuurgebied Kesterheide in Gooik een vos gedood. De vos hing vast aan een boom met een ijzeren strop rond de nek. Een vrouw die met haar kinderen aan het wandelen was deed maandagavond de gruwelijke ontdekking.

Op de Kesterheide in Gooik, vlak bij de IJzeren Man, is maandagavond een opgehangen vos aangetroffen. Het dier was met een ijzeren strop rond de nek vastgemaakt aan een boom. Een vrouw die met haar kinderen aan het wandelen was ontdekte het gruwelijke tafereel. Ze belde meteen de politie. 

Hopelijk eenmalig

“Het dier was met een ijzeren strop vastgebonden aan de tak van een boom”, vertelt Serge Roelens van de politiezone Pajottenland. “We hebben in de streek nog geen enkele andere melding gehad van een gestroopte vos, het blijft dus hopelijk iets eenmaligs.”

Choqueren was de bedoeling

Kesterheide is al jaren een erkend natuurreservaat, dat beheerd wordt door de VZW Natuurpunt.  “We hebben een vermoeden dat de vos ergens anders werd gestroopt en dan langs het wandelpad is gelegd om te choqueren”, stelt Alwin Loeckx van Natuurpunt Pajottenland.

“De voorbije jaren hebben we af en toe last gehad van vandalisme in ons natuurgebied, maar nooit zoiets agressiefs. Alle informatie is uiteraard welkom want het zal niet eenvoudig zijn om de dader te vinden", zegt Loeckx.  Hij voegt er op Facebook volgende overweging aan toe: "Heel jammer dat niet iedereen dit gebied naar waarde kan schatten. Is het nu zo moeilijk om samen te leven met de natuur?"   

Meest gelezen