foto: Radio 2

Binnenspeeltuinen weer open: "We hebben de kindjes heel hard gemist"

Binnenspeeltuin Tarzan & Jane in Heusden-Zolder heeft vandaag opnieuw de deuren geopend. Eigenares Caroline Carpentier is blij om de kindjes terug te zien, en ook dat alles op het laatste moment in orde is geraakt.

Met de versoepeling van de coronamaatregelen mag er weer wat meer vandaag. Zo gaan zwembaden, wellnesscentra en binnenspeeltuinen opnieuw open. In binnenspeeltuin Tarzan & Jane - naar eigen zeggen de grootste binnenspeeltuin van de Benelux - zijn ze heel opgelucht. "Wij zijn heel blij. We hebben de kindjes gemist, het was zo stilletjes", zegt eigenares Caroline Carpentier in de middaguitzending op Radio 2 Limburg. Caroline was ook bang dat ze de coronacrisis niet gingen overleven. "We zijn nog maar 1,5 jaar open en hadden nog geen grote buffer opgebouwd, dus dat was heel pijnlijk." De eigenaars probeerden tijdens de sluiting op een creatieve manier aan inkomsten te komen. Zo volgden ze bijvoorbeeld een snelcursus ijsjes maken en verkochten ze ijsjes aan hun zaak. 

Wij zijn heel blij. We hebben de kindjes gemist, het was zo stilletjes

En nu kan de binnenspeeltuin opnieuw open. Het was een hele krachttoer om aan alle regels te voldoen. "We wisten gisteren pas om 20 uur wat we allemaal juist moesten doen, want toen werden alle regels pas openbaar gemaakt. We hebben zo snel een online reservatiesysteem moeten maken. Onze ballenbaden hadden we gelukkig al leeggemaakt, de tafels staan ook ver uit elkaar en er zijn mondmaskers en handgel." Er mogen ook maar 300 mensen tegelijkertijd binnen, op een oppervlakte van 4.000 m². Er wordt gewerkt met shiften en tussenin wordt alles ontsmet. 

Nu maar hopen op slecht weer de hele zomer lang? "Vandaag is dat al het geval, maar ook bij mooi weer kunnen de kindjes zich amuseren in het buitenspeelgedeelte, dus dat komt wel goed", lacht Caroline.

foto: Radio 2

Meest gelezen