Blije bezoekers in Bobbejaanland ondanks coronamaatregelen en regen

Vanaf vandaag mogen de pretparken in ons land opnieuw openen, ook Bobbejaanland in Lichtaart. Veel bezoekers wilden de heropstart niet missen: "Ondanks het weer zijn we toch blij dat we eindelijk terug mogen komen."

Veel blije gezichten in Bobbejaanland op de heropeningsdag, zowel bij de bezoekers als bij het personeel. "Welkom terug", klinkt het bij de ingang, waar nog voor openingstijd al een kleine wachtrij stond. Hoewel de bezoekers vooral deze ochtend enkele stevige regenbuien moesten trotseren, zijn ze toch allemaal in hun nopjes.

"Het is al lang geleden dat we onze kinderen nog eens konden meenemen naar een attractiepark", klinkt het bij Sonia. "Ze kunnen zich eindelijk nog eens helemaal uitleven, dan nemen we die buien er met plezier bij." 

"We hebben sinds het begin van het jaar een abonnement", klinkt het bij Roel. "Door het coronavirus hebben we er nog geen gebruik van kunnen maken, dus wilden we er graag samen met de kinderen al meteen vanaf de eerste dag bij zijn."

 

We hebben door het coronavirus ons abonnement nog niet kunnen gebruiken. We stonden dan ook te popelen om meteen naar het park te komen

Bezoeker Roel

Een onveiligheidsgevoel hebben de bezoekers niet. Het park nam dan ook verschillende maatregelen. Normaal ontvangt het park op drukke dagen zo'n 15.000 bezoekers, vandaag zijn dat er maar 1.000. Daarnaast moet je als bezoeker nu vooraf online reserveren, ben je nooit ver weg van een station met ontsmettingsgels, moet je op sommige attracties een mondmasker dragen en moeten de verschillende bubbels anderhalve meter afstand bewaren, ook in de wachtrijen. "De meeste mensen houden zich daar ook aan", klinkt het bij Anouar.  "Je merkt dat ze hier hun best doen om het zo veilig mogelijk te houden". Intussen roept een stem nog maar eens de veiligheidsmaatregelen af die in het park gelden. 

Iets verderop staat lerares Charlotte. Ook al is het schooljaar officieel ten einde, toch is zij samen met haar klas op uitstap. "Mijn leerlingen zitten in het zesde leerjaar. Ze hebben de afgelopen maanden zo weinig leuke activiteiten kunnen doen dat ik hen beloofd had om zodra het kon er toch nog samen op uit te trekken. Ze vinden het fantastisch en zijn door het dolle heen om hier te zijn."

Meest gelezen