Georg Ratzinger.
Verwendung weltweit

Broer van voormalige paus Benedictus XVI is overleden

Georg Ratzinger, de broer van de voormalige paus Benedictus die decennia lang een zeer nauwe relatie met zijn broer had, is op 96-jarige leeftijd overleden in de Duitse stad Regensburg. Dat meldt de publieke omroep BR en het Vaticaan bevestigt het nieuws aan AFP.

In juni had de 93-jarige Benedictus vijf dagen in zijn geboorteland Duitsland doorgebracht om zijn zieke broer, die ook priester was, te bezoeken. Het was voor het eerst dat Benedictus Italië verliet sinds 2013, toen hij de eerste paus in zes eeuwen was die aftrad.

Georg en Benedictus gingen in januari 1946 naar een seminarie waar ze allebei tegelijkertijd opgeleid werden tot priester. Daarvoor hadden ze in het leger gediend tot de nederlaag van nazi-Duitsland aan het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Ook nadat Benedictus in 2005 tot paus was verheven, bleven ze nauw met elkaar in contact. Georg vertelde de krant Welt am Sonntag dat zijn broer hem regelmatig belde op een privételefoon waarvan alleen de paus het nummer kende.

Bekijk een interview met de broer van paus Ratzinger uit 2005 hier:

Video player inladen...
Paus Benedictus XVI en zijn broer (archieffoto).
usage Germany, Austria, Switzerland and Netherlands only

Meest gelezen