Tienduizenden ongeruste telefoontjes naar Brussels Airlines door nieuw vluchtschema

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft de afgelopen dagen tienduizenden telefoontjes gekregen van reizigers van wie de vlucht plots geannuleerd of verplaatst was. Het gaat vooral om vluchten voor september en oktober die maanden geleden waren vastgelegd, vóór de coronacrisis. Maar deze week kwam er een nieuw vluchtschema, dat verschilde van het oorspronkelijke, en dus moesten alle vluchten worden geannuleerd.

OPROEP

Werd uw vlucht van Brussels Airlines ook plots geannuleerd of verplaatst? Dan zijn we benieuwd naar uw verhaal. Neem contact met ons op via oproep@vrtnws.be en vermeld daarbij zeker uw contactgegevens.

Maandag maakte Brussels Airlines een aangepast vluchtschema bekend voor de maanden september en oktober. Het schema dat de vliegtuigmaatschappij maanden geleden, vóór de coronacrisis, had opgemaakt, was niet meer bruikbaar omdat er minder vluchten en minder bestemmingen zijn.

Maaike Andries van Brussels Airlines: “Dat wil zeggen dat alle originele vluchten geannuleerd werden en dat we zoveel mogelijk passagiers proberen om te boeken naar een alternatieve vlucht.”

Maar dat omboeken moet manueel gebeuren en dat vergt tijd. De voorbije dagen waren er 55.000 oproepen, terwijl er dat op een normale dag 3.000 zijn. Veel mensen kregen daardoor geen gehoor.

Passagiers kunnen hun vlucht uitstellen of een nieuwe boeken tot 31 december 2021

Brussels Airlines vraagt nu aan reizigers die nog niet beslist hebben wat ze gaan doen, om nog even te wachten vooraleer ze contact opnemen. Maaike Andries: “Zo kunnen we maximaal inzetten op het helpen van klanten die de komende weken willen reizen.”

Alle passagiers die een ticket hadden voor september en oktober, zijn gecontacteerd en kunnen hun vlucht aanpassen, uitstellen of annuleren. De waarde van het geannuleerde ticket kunnen ze voor een nieuwe vlucht gebruiken of ze kunnen een terugbetaling vragen.

Klanten hebben tot 31 januari volgend jaar om contact op te nemen. De vlucht zelf kan verdaagd worden tot 31 december 2021.

Meest gelezen