Burgemeester roept op om dit weekend zéker niet naar weide van Rock Werchter te komen

De burgemeester van Rotselaar roept fans van Rock Werchter op om dit weekend niet naar de weide van Werchter te komen, tenzij je een ticket hebt voor de Zomerbar daar. “Samenscholingen zijn nog altijd verboden en de afstandsregels moeten gerespecteerd worden”, klinkt het bij burgemeester Jelle Wouters (CD&V). 

Normaal gezien zou het festival Rock Werchter morgen, donderdag 2 juli, van start gaan, maar corona gooide roet in het eten. De organisatie komt wel met een alternatieve Zomerbar op de weide van Werchter. Kleinschalige concerten van onder andere Selah Sue, Tourist Le MC en Bazart met maximaal 400 bezoekers. Toch vreest burgemeester van Rostelaar Jelle Wouters (CD&V) dat er meer mensen naar de weide zullen afzakken: “We moeten toch opletten dat er dit weekend niet te veel mensen naar de festivalweide in Werchter komen. Samenscholingen zijn nog altijd verboden en de veiligheidsafstand moet nog altijd gegarandeerd kunnen worden.”

Daarom roept de burgemeester op om zeker niet naar de festivalweide te komen als je geen ticket hebt voor de Zomerbar. “Als er te veel mensen naar het landschapspark komen op hetzelfde moment, dan kan de veiligheidsafstand niet gegarandeerd worden. Ik reken op de burgerzin van de festivalgangers om dit weekend niet naar het festivalpark af te zakken. Er zijn maatregelen genomen, de politie zal preventief controleren.” 

We voelen ons allemaal desolaat in de gemeente, maar zijn wel blij met het kleinere, veilige alternatief
Burgemeester Jelle Wouters

Niet alleen voor de festivalgangers ziet een jaar zonder Rock Werchter er heel anders uit, ook voor burgemeester Wouters is het aanpassen: “Het is een heel apart gevoel. Normaal zouden wij nu in Werchter kamperen, zouden we in volle voorbereiding zijn, zouden de vrijwilligers bezig zijn met het opzetten van hun drankstand, dat kan allemaal niet doorgaan. We voelen ons vandaag allemaal zeer desolaat in onze gemeente, maar zijn hoopvol voor volgend jaar. En we zijn blij dat er dit jaar toch een alternatief is, een kleinschalig, veilig alternatief.”  

Uitgebreide Zomerbar

De organisatie van de "Rock Werchter for LIVE2020 Zomerbar" maakte gisteren nog bekend dat de Zomerbar nog tot eind juli openblijft. Er komen nog concerten bij, deze artiesten hebben reeds bevestigd: Niels Destadsbader, Arno, Het Zesde Metaal, Mama’s Jasje, Black Box Revelation, Portland, Equal Idiots en Compact Disk Dummies. De ticketverkoop van de zomerbar concerten start morgen, donderdag 2 juli. Ook daar geldt, maximaal 400 bezoekers en steeds zittend rond een tafeltje in kleine setting.  De opbrengsten van de zomerbarconcerten en diverse andere initiatieven worden door Rock Werchter aan LIVE2020, het solidariteitsfonds van de livemuzieksector, geschonken.

Bekijk hieronder de meest recente reportage van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen