Chiro van Begijnendijk vertrekt op kamp: "60 km fietsen door de regen, maar ongelooflijk veel zin in!"

Corona of niet, de Chiro van Begijnendijk vertrekt vandaag op kamp. Het was lang niet zeker dat jeugdkampen mochten doorgaan. Maar nu het mag, laten de chiroleden zich door niets tegenhouden. "Regen of geen regen, dit is het hoogtepunt van de zomer."

Het was vroeg dag voor de Chiro in Begijnendijk vandaag. Om 7 uur zijn de eerste chirogroepen vertrokken naar hun kampplaats in Amel in de Oostkantons. "We zijn opgedeeld in drie bubbels van 50 personen", vertelt chiroleidster Bauke Peeters aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "De allerjongsten, de middelsten en de oudsten. Die bubbels mogen niet met elkaar in contact komen, dus ook de kampplek en de refter zijn opgedeeld in vakken, waar de bubbels in dienen te blijven."

Om te zorgen dat ook de reis naar de kampplek veilig verloopt, vertrekt de Chiro van Begijnendijk op verschillende momenten. Chiroleidster Bauke, die tot de middelste groep behoort, vertrekt om 7 uur. "We hopen vanavond om 19 uur aan te komen in Amel. We moeten eerst 60 kilometer fietsen en dan de trein nemen naar daar." De oudsten van de Chiro moeten nog verder fietsen, 100 kilometer leggen zij vandaag af. "Maar dat deert ons niet. Corona of niet, regen of geen regen, het chirokamp is het hoogtepunt van het jaar, we hebben hier ontzettend naar uitgekeken."

We moeten meer opletten en een mondmasker meenemen, maar de groepsfeer zal even goed zijn als andere jaren!

Chirolid Britt

"Het is iets spannender dan andere jaren", vertelt mama Katrien, die haar dochter Britt komt uitzwaaien. "Maar ik heb geen moment getwijfeld om mijn dochter mee op kamp te laten gaan. Ik heb er vertrouwen in dat ze er alles aan zullen doen om het kamp veilig te laten verlopen. De volwassen begeleiders hebben bovendien een online presentatie gegeven met alle info over de voorzorgsmaatregelen. Zo komen er extra wasbakken en toiletten, en zijn ze gescheiden in bubbels. Geen reden om ongerust te zijn dus."

Meest gelezen