Commotie rond tickets van Halve Maan: “Maar 160 Diestenaren per dag mogen gratis binnen”

Sinds vandaag is het openluchtzwembad van provinciedomein Halve Maan in Diest weer open, maar dat zorgt al meteen voor commotie. Want van de 800 bezoekers per dag, kunnen er maar 160 Diestenaren rekenen op de gratis toegang die ze normaal krijgen als inwoners van de stad. 

Inwoners van Diest mogen normaal gezien gratis naar het provinciedomein Halve Maan en het openluchtzwembad. “Bij elke registratie van een Diestenaar betaalt de stad geld aan de provincie. Het kost de inwoners dus niets”, zegt burgemeester van Diest Christophe De Graef. “Maar gisteren heeft de provincie beslist om dat te beperken tot 160 Diestenaren per dag. Daar is nu commotie rond want wij weten dat zelf pas van gisteren.”

Uitverkocht

Door de coronamaatregelen is het bezoek aan de Halve Maan beperkt tot 800 bezoekers per dag, van die 800 mogen er dus maar 160 inwoners van Diest gratis binnen. “Nu blijkt ook dat de Halve Maan de eerste twee weken voor Diestenaren al uitverkocht is”, zegt burgemeester De Graef. “Dat is erg jammer voor een Diestenaar die bijvoorbeeld  bij slecht weer niet wil gaan zwemmen, maar wel met de kinderen naar het speelpark wil. Ze kunnen dat niet meer doen via een gratis ticket.”

Betalen

Inwoners van Diest kunnen het domein de komende twee weken nog wel in, maar moeten daarvoor een ticket van “inwoner Vlaams-Brabant” kopen in plaats van “inwoner Diest”, want die laatsten zijn dus uitverkocht. En voor dat ticket “inwoner Vlaams-Brabant”, betaal je vier euro per bezoek.

“We proberen nu te overleggen met de provincie, want die beperking heeft ons totaal verrast.  De situatie is op dit moment wat ze is, maar we proberen toch snel tot een andere oplossing te komen”, besluit de burgemeester van Diest. 

Meest gelezen