Radio 2

Crossen van Overijse en Diegem maken voor het eerst deel uit van de Wereldbeker veldrijden

De veldritten van Overijse en Diegem zijn dit jaar voor het eerst in hun geschiedenis opgenomen in de Wereldbeker veldrijden. De kalender is door de coronacrisis zwaar herschikt. De cross van Overijse opent de reeks van wereldbekerwedstrijden en wordt gereden op zondag 1 november. De veldrit van Diegem vindt plaats op zondag 27 december.  

Voor de veldrit van Diegem betekent de deelname aan de Wereldbeker een grote verandering. Diegem is één van de oprichters van de Superprestige. De cross van Diegem maakte 37 jaar lang onafgebroken deel uit van de Superprestige. 

Alleen op zondag

De Superprestigecrossen vinden dit najaar op woensdag  en zaterdag plaats. Diegem zag zich verplicht om over te stappen naar de Wereldbeker veldrijden. "Alle crossen van de wereldbeker worden op een zondag gereden", zegt organisator Francis Bosschaerts. "Een cross op woensdag of zaterdag organiseren is voor ons onmogelijk. Ons parcours loopt door het centrum van Diegem. Langs de omloop wonen 1500 mensen. Er liggen ook heel wat winkels langs het parcours, die op woensdag en zaterdag open zijn."

Avondcross

De organisatoren van de veldrit van Diegem hopen dat hun cross opnieuw 's avonds bij kunstlicht wordt gereden. Daarover wordt momenteel onderhandeld met Flanders Classics, de organisator van de Wereldbeker veldrijden.

Meest gelezen