Pexels

Dan toch nog Gent Jazz (1.5) dit jaar

Volgende week zal er dan toch jazz te horen zijn in Gent. Het jaarlijkse festival Gent Jazz aan de Bijloke was eerst geannuleerd, maar met de versoepeling van de coronamaatregelen, komt er dan toch een editie. Al zal het in een aangepast kleedje zijn. Gent Jazz 1.5, zeg maar.

Gent Jazz 1.5 zal plaatsvinden van 8 juli tot 21 juli op het stuk van de vertrouwde Bijlokesite waar in andere jaren de Garden Stage staat. Dit jaar zal je niet kunnen rondwandelen, maar je zal op voorhand met je vriendengroep een tafel moeten reserveren.  Het wordt dus een zittend festival in bubbels tot vijftien personen en met een maximumcapaciteit van 400 mensen.

Organisator Bertrand Flamand: "Het grote verschil met andere jaren is dat je nu beter op voorhand overlegt met vrienden, familie of collega's, want eenmaal ter plaatse kunnen we geen tafels meer gaan 'bubbelen'. Die anderhalve meter tussen de tafels is natuurlijk één van de belangrijke regels waar we ons moeten aan houden. Op het moment dat je op het festival aankomt, krijg je de plek toegewezen waar je kan genieten van het festival, samen met de mensen die met jou een ticket gekocht hebben."

Belgischer dan ooit

Niet alleen de catering zal lokaal zijn, met eetstandjes van Gentse horecazaken, ook de artiesten komen vooral van eigen bodem. Jef Neve (solo), Black Flower, LABtrio, Antoine Pierre URBEX, Flying Horseman, NABOU, Commander Spoon, Roos Denayer, SUMI, Myrddin zijn al geboekt. Per avond komen er 2 tot 3  artiesten aan bod en elke groep of artiest zal een set van ongeveer 75 minuten spelen. Elke avond wordt afgesloten met een notoir jazzliefhebber die achter de draaitafel kruipt om het beste uit zijn of haar platencollectie te spelen.

Ook Mardi Gras zal toch een editie2020 hebben, al zal het niet onder de Stadshal zijn, zoals andere jaren. Om de kosten voor de infrastructuur te drukken, is Mardi Gras dit jaar te gast op de Bijloke op 17 en 18 juli.

Tickets enkel online te koop

Het volledig programma wordt bekendgemaakt op de website van Gent Jazz, meteen ook het enige adres voor de ticketverkoop. Tickets voor het avondluik kosten tussen 19 en 24 euro per persoon en moeten per bubbel (2 tot 15 personen) worden gekocht. Voor de brunchconcerten zijn afzonderlijk tickets te koop – eveneens per bubbel.

Meest gelezen