Ex-topvrouw van Proximus Dominique Leroy sluit deal met parket: voor 107.000 euro komt er einde aan voorkenniszaak

De vorige gedelegeerd bestuurder van Proximus, Dominique Leroy, heeft een minnelijke schikking gesloten met het parket. Ze was in verdenking gesteld van aandelenhandel met voorkennis, maar zal 107.841 euro betalen, waardoor er een einde zal komen aan de zaak. Dat schrijft De Tijd en is bevestigd aan onze redactie.

Vorige zomer maakte Leroy bekend dat ze zou overstappen naar de Nederlandse telecomspeler KPN. Later bleek dat ze een maand voor die aankondiging voor zo'n 285.000 euro aan Proximus-aandelen had verkocht. De beurswaakhond FSMA opende een onderzoek en ook het parket van Brussel onderzocht een eventueel misbruik van voorkennis. In mei stelde de onderzoeksrechter Leroy officieel in verdenking.

Maar tot een proces zal het waarschijnlijk nooit komen, want Leroy heeft een minnelijke schikking gesloten met het parket. De raadkamer van Brussel moet de schikking wel nog officieel bekrachtigen. 

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen