Fans Rock Werchter verwerken gemis festival in online "rouwshow": "Toch nog een beetje festivalgevoel" 

Podcasters Gerrit Willems en Lucas Vanlaer laten de afgelaste editie van Rock Werchter 2020 niet zomaar aan zich voorbijgaan. Zij zakken deze avond toch af naar de bekendste weide van het land en maken een "rouwshow", die je online kan beluisteren en bekijken.

In normale tijden zou morgen Rock Werchter uit te startblokken schieten met onder meer Pearl Jam, The Strokes en Kendrick Lamar op de affiche. Maar helaas gaat dat feestje dit jaar, door de coronacrisis, niet door.  Een grote ontgoocheling voor heel wat fans, waaronder ook podcasters Gerrit Willems en Lucas Vanlaer. Om hun verdriet te verwerken maken ze aan de vooravond van het festival een online "rouwshow". 

Gelukkig heeft het coronavirus onze creativiteit nog niet afgenomen

Gerrit Willems, podcaster "rouwshow"

"Rock Werchter is elk jaar een klein beetje vakantie", zegt Gerrit Willems in "Start je Dag" op Radio 2 Vlaams-Brabant & Brussel. "Maar helaas dit jaar niet en dat zorgt toch voor een gemis. Gelukkig heeft het coronavirus onze creativiteit nog niet afgenomen en dus maken we vanavond,  een "rouwshow" om dit jaar toch nog een beetje festivalgevoel te hebben". 

Liveshow vanop het "heilige gras"

De online radioshow wordt uitgezonden vanop de bekendste weide van ons land. "Ik heb de eigenaars gecontacteerd van het huis dat op de wei in Werchter staat en gevraagd of we onze show effectief op het "heilige gras", in hun tuin, mochten opnemen. En dat was blijkbaar geen enkel probleem. We gaan nu in hun tuin een studio bouwen, waar ik samen met mijn medepresentator Lucas een blik werp op de afgelaste affiche van deze editie. Daarnaast hebben we ook een huisband, die enkele nummers zal spelen van de bands die normaal op Rock Werchter stonden." 

De "Rock Werchter 2020 Rouwshow" is te bekijken vanaf 20.30 uur via YouTube en Facebook Live.

Meest gelezen