Italië neemt voor 1 miljard euro aan drugs in beslag

De Italiaanse politie heeft voor 1 miljard euro aan drugs in beslag genomen. "Het zou gaan om synthetische drugs die door terreurgroep IS in Syrië zijn geproduceerd", zegt de Italiaanse politie. De drugs werden in beslag genomen in een haven even ten zuiden van Napels. Volgens de Italiaanse politie gaat het om de grootste drugsvangst van amfetamines ooit. 

De Italiaanse politie heeft 14 ton synthetische drugs in beslag genomen die in Syrië geproduceerd werden door terreurgroep Islamitische Staat. Het gaat om amfetamines in de vorm van 84 miljoen captagon-pillen.

"We weten dat IS zijn eigen terroristische activiteiten vooral financiert door de handel van synthetische drugs die geproduceerd zijn in Syrië. Het land is daarmee de voorbije jaren uitgegroeid tot de belangrijkste producent van amfetamines", aldus de Italiaanse politie.

Bekijk hieronder beelden van de indrukwekkende vangst en lees verder onder de video:

Videospeler inladen...

De drugs zijn in beslag genomen in de haven van Salerno, even ten zuiden van Napels. De amfetamines hebben volgens de Italiaanse politie een straatwaarde van een miljard euro. Het zou gaan om "de grootste inbeslagname van amfetamines wereldwijd".

De drugs bevonden zich in drie verdachte containers met daarin cilinders van papier voor industrieel gebruik en machines. In het "kalifaat van terreurgroep IS" in Syrië en Irak waren alcohol, tabak en voetbal ten strengste verboden. Drugs zijn volgens de Koran ook verboden. 

Intussen is twijfel gerezen of de Italiaanse politie het wel bij het juiste eind heeft. Zo is het grondgebied van terreurgroep IS al meer dan twee geleden van de kaart geveegd. 

Mogelijk zijn de drugs aangemaakt door de militante gewapende beweging Hezbollah en verscheept vanuit Libanon of Syrië richting Europa. 

Meest gelezen