Radio 2

Jong koppel opent nieuwe koffiebar in Vilvoorde ondanks kopzorgen rond corona

Vanaf vandaag kan je in Vilvoorde terecht in een gloednieuwe koffiebar. Een jong koppel gaf daarvoor zijn job op: “De coronacrisis zorgde uiteraard voor de nodige stress en onzekerheid, maar nu is de opening een feit.”

De koffiebar “Stoom” bevindt zich in een oud bankgebouw op de hoek van de Bergstraat en de Lange Molensstraat in Vilvoorde. Het interieur werd helemaal vernieuwd. Verantwoordelijken daarvoor zijn Louis Philippe (28) en zijn vriendin Eva Vanden Broeck (26). Zij gaven hun job op voor deze nieuwe uitdaging. “De keuze was eigenlijk al gemaakt voor de coronacrisis, eind december”, zegt Louis. “We zijn gewoon verdergegaan met ons idee, maar begin maart kreeg alles een vreemde wending en moesten we ons aanpassen aan de situatie.”

Corona

“We waren onderweg naar een koffiefestival in Amsterdam; daar gingen we bijleren over koffie en de nieuwste snufjes ontdekken”, gaat Louis verder. “Maar toen we net de grens overreden, zeiden ze dat het festival afgelast was en kregen we bericht dat België in lockdown ging. Normaal zouden we eind april openen, maar dat is dus wat verlaat.”

“We zijn blij dat we als jong koppel zoiets uit de grond kunnen stampen. We hopen dat we daarmee andere mensen aansporen om ook zoiets te doen. Naast een koffiebar hebben we trouwens ook een “workspace”, een plek waar mensen kunnen werken. We springen zo mee op de kar van thuiswerken, samen met onze partner Lien Warmenbol.” 

We springen ook mee op de kar van thuiswerk

De werkruimtes bevinden zich op de eerste verdieping. “Je kan er ook terecht in de vergaderruimte voor workshops, meetings en opleidingen. De werkruimtes zijn voorzien van alle comfort zoals dempende panelen, LCD-schermen en al het nodige voor meetings of brainstormsessies”, zegt Lien Warmenbol. En ook aan de jongsten is gedacht, want de oude kluis van de bank werd omgetoverd tot een speelhoek. 

Meest gelezen