MEDIALOUNGE.BE

Kaarsenproducent Spaas Kaarsen uit Hamont wint De Fakkel

De Fakkel is een erkenning die de Kamer van Koophandel Voka geeft aan een Limburgs familiebedrijf met een uitzonderlijke staat van dienst. Spaas Kaarsen uit Hamont bestaat al sinds 1853. Het begon als een kleine wasblekerij voor kaarsen in kerken en abdijen, maar groeide al snel uit tot een internationaal bedrijf dat intussen actief is in 40  landen. 

De jury loofde de kaarsenproducent uit Hamont voor 5 generaties continuïteit. Zeker in een familiebedrijf is dat niet altijd evident. Maar samenwerken met je familie heeft heel wat voordelen, zegt zaakvoerder Ben Spaas: "Het feit dat je het samen kan doen met je familie, in mijn geval met mijn zus, maakt dat je op moeilijke momenten nooit eenzaam voelt en alles kan delen. Dat geeft de energie die je nodig hebt om het beste van jezelf te geven en de toekomst mooi uit te bouwen."

Mijn zus en ik verstaan elkaar heel goed

Zaakvoerder Ben Spaas

"Mijn zus en ik verstaan elkaar heel goed. Dat maakt dat we meningverschillen kunnen bijleggen. En ik denk dat iedere medewerker binnen Spaas dat ook ziet."

Sterke concurrentie

De concurrentie is wel heel groot, zegt Ben Spaas. "Kaarsen worden geproduceerd over heel de wereld. Maar we hebben onze plaats weten te vinden, en het is onze ambitie om die positie te behouden en nog de versterken in de toekomst."

Meest gelezen