Michiel Reynders

Korte maar hevige loodsbrand in Lummen: asbest in het dak

In Lummen heeft een korte maar hevige brand gewoed in een loods langs de Schipperstraat. Tijdens de bluswerken bleek dat er asbest in het dak zat. Meteen werden de nodige veiligheidsmaatregelen genomen. 

Het was een korte maar felle brand in de loods aan de Schipperstraat, vlakbij het kanaal in Lummen. Er ontstond een zwarte rookwolk die van ver te zien was. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woning ernaast en had het vuur na een half uur geblust.

Asbest

Toen bleek dat er asbest in het dak zat, zijn meteen de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen, ook voor de  hulpverleners. Het terrein werd afgespannen en het zal vandaag door een deskundige onderzocht worden. Bij de brand zijn verschillende auto’s en een boot vernield. 

Meest gelezen