Man die verpleegkundigen en leerkrachten in Gent bedreigde aangehouden

De man die maandagnacht en vrijdag in een ziekenhuis en school in Gent mensen bedreigde, is aangehouden. Dat laat het parket van Oost-Vlaanderen weten. De man was vrijdag een school aan de Ottogracht binnengedrongen, en deed maandagnacht hetzelfde in het Jan Palfijnziekenhuis aan de Gentse Watersportbaan.

Maandagnacht is in Gent een man opgepakt die in het Jan Palfijn ziekenhuis enkele verpleegkundigen had bedreigd met een mes. De man was het ziekenhuis binnengedrongen en was patiëntenkamers aan het doorzoeken. Toen verpleegkundigen hem betrapten, bedreigde hij hen met een mes en sloeg hij op de vlucht.

Psychiatrisch onderzoek

Na een oproep uit het Jan Palfijnziekenhuis, kon de politie de dader snel  oppakken in de buurt van het ziekenhuis. Het gaat om een man van 35 uit Langemark-Poelkapelle. Uit het onderzoek bleek dat hij vorige vrijdag ook al in een school aan de Gentse Ottogracht was binnengedrongen. Hij bedreigde daar de aanwezigen op een klassenraad met een snoeischaar en een injectiespuit, en eiste hun geld.

De man is nu aangehouden en op vraag van het parket zal een psychiater hem onderzoeken.

Meest gelezen