Radio 2

Middelkerke opent bewaakt hondenstrand: "Een primeur aan onze kust"

Middelkerke heeft een bewaakt hondenstrand geopend. Het is het allereerste aan onze kust. De redders die er actief zijn, kregen een speciale opleiding en er is een extra hulppost voor mensen die aangevallen zijn door een hond.  

Het bewaakt hondenstrand in Middelkerke ligt ter hoogte van de laatste redderspost van de gemeente, aan de vroegere camping Crystal Palace. Omdat honden niet welkom zijn in de bewaakte zwemzones, waren veel mensen verplicht om in een onbewaakte zone te gaan zwemmen in zee. Dat konden ze in Middelkerke niet meer aanzien en dus is er nu een bewaakt hondenstrand.

De redders die er staan, kregen een speciale opleiding om te leren omgaan met (agressieve) honden en er is ook een extra hulppost voor als er iemand gebeten of aangevallen wordt door een hond. "Al rekenen we ook op het gezond verstand en het fatsoen van de hondenbaasjes", zegt schepen van toerisme Tom Dedecker (LDD). 

De redders kregen een extra opleiding om te leren omgaan met honden

Schepen van toerisme Tom Dedecker

De honden moeten ook aan de leiband blijven. Die leiband mag maximaal 2 meter lang zijn. Het bewaakt hondenstrand is een primeur aan onze kust.

Meest gelezen