Nachtzwemmen in Kapermolen in Hasselt groot succes: "Eindelijk opnieuw in het water"

De zwembaden gaan vandaag weer open. In het Stedelijk Zwembad Kapermolen in Hasselt waren ze er snel bij, want daar ging het zwembad vannacht om klokslag 12 uur al open. 50 zwemmers konden zich inschrijven om daar als eerste het zwembad in te duiken, en het was meteen volgeboekt.

Burgemeester Steven Vandeput (N-VA) gaf om middernacht het fluitsignaal om het water in te duiken. 50 nachtzwemmers sprongen enthousiast het water in. "Fantastisch hé, dat hebben we gemist. Andere sporten waren nog mogelijk, maar zwemmen is mijn favoriete sport. Aan de inkom stonden stippen op 1.5 meter om afstand te houden, je moet je handen ontsmetten en de mensen aan de balie zitten achter plexiglas, dus alles is hier goed geregeld, vind ik."

Veel reservaties

"We hebben een reserveringsyteem op poten gezet en we zien dat de aanvragen heel snel binnen komen", zegt schepen van sport Habib El Ouakili (sp.a). "Voor onze vaste gebruikers, de baantjestrekkers is bijna alles volzet, maar we proberen iedereen een plaatsje te geven. En we zijn ervan overtuigd dat we de volgende dagen iedereen kunnen laten genieten."

Het is toch opnieuw wennen in het water

Voor sommige zwemmers was het ook wel wat wennen. "Heel raar! Je bent 3 maanden niet meer in het water geweest en nu is het heel onwennig." Andere nachtzwemmers hebben dan weer andere redenen om langs te komen. "Ik ben 7 maanden zwanger, zwemmen is goed voor het lichaam en ik heb toch niet veel slaap op dit moment dus dan kunnen we beter komen zwemmen. De zwaartekracht tilt je op, dus dan voel ik me toch minder rond."

Meest gelezen