Getty Images

Stad Mechelen steunt hotelsector: twee nachten boeken, derde gratis

De stad Mechelen heeft 1.000 hotelnachten aangekocht. Als je twee nachten boekt, krijg je een derde gratis tot ze op zijn. Zo wil het stadsbestuur de hotelsector steunen na een erg moeilijke periode. "Wij zijn heel blij dat stad mee nadenkt over de toekomst van de hotels" zegt Kelsey Van de Eynde van het Van der Valk Hotel in Mechelen.

Na promotiecampagnes en het kwijtschelden van de verblijftaks, heeft de stad Mechelen nu 1.000 hotelnachten aangekocht. Bij de eerste 1.000 boekingen voor twee overnachtingen, krijg je nu een derde overnachting gratis. Daarbovenop krijg je per persoon een gratis prikkelpakket. Daarmee kan je een handvol lokale specialiteiten proeven en krijg je korting in een aantal musea. Zo hoopt de stad het toerisme in Mechelen aan te wakkeren.

We willen de hotelsector een hart onder de riem steken

Alexander Vandersmissen (Open VLD)

Door het coronavirus heeft de hotelsector een zware klap gekregen. "Van maart tot juni vorig jaar hadden de hotels gemiddeld een bezettingsgraad van 72 procent. Vanaf de lockdown op 13 maart viel de sector bijna stil. We willen nu de sector een hart onder de riem steken", zegt burgemeester Alexander Vandersmissen (Open VLD).

Blij met steun

Hotel Van der Valk in Mechelen is heel blij met die steun. "De stad Mechelen doet er alles aan om ons zo goed mogelijk vooruit te helpen. We zijn heel blij dat ze mee creatief denken hoe wij als hotels positiever voor de zomer kunnen staan", zegt Kelsey Van den Eynde. 

Er is heel wat interesse in de actie en er zijn al boekingen binnengekomen

Kelsey Van den Eynde

"En er zijn al boekingen binnengekomen", zegt Kelsey. "We hebben al veel telefoontjes gekregen met vragen over de actie. Dat toont dat er toch wel heel wat mensen geïnteresseerd zijn."

Meest gelezen