Geen straf voor studenten Europacollege Brugge voor uit de hand gelopen feestje

De studenten van het Europacollege in Brugge, die vorige week een luidruchtig feestje hielden, zullen geen boete krijgen. Dat zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). Er waren meer dan 150 studenten aanwezig op het omstreden feestje.

Vorige week maandag vierden de studenten van het Europacollege in Brugge het einde van het academiejaar in de verschillende studentenhuizen. In één van die studentenhuizen waren er meer dan 100 aanwezigen, wat absoluut niet mag in coronatijden. Toen de politie aankwam, kregen de agenten heel wat verwensingen naar het hoofd geslingerd en de studenten gedroegen zich arrogant en respectloos.

Omdat de politie zelf geen proces-verbaal opstelde, worden de studenten nu niet vervolgd. De politie heeft hen op het matje geroepen samen met de rector van het Europacollega. Er is uiteindelijk geen pv opgesteld omdat alle studenten ondertussen opnieuw naar huis zijn. Daarenboven krijgt iedereen die zich niet aan de regels houdt in Brugge eerst een waarschuwing en daarna pas een boete.  In het Europacollege studeren toekomstige ambtenaren van de Europese instellingen. De meesten komen uit het buitenland. De studenten hebben ondertussen hun excuses aangeboden aan de burgemeester van Brugge.

Meest gelezen