Toeristisch treintje van Maaseik gaat onder de hamer: "Misschien wil iemand het in zijn voortuin zetten"

De stad Maaseik organiseert een online veiling met wel heel opmerkelijke objecten. Zo kan je de keuken, het laboratorium en ander materiaal van het oud ziekenhuis kopen. En ook het toeristisch treintje van de stad is op zoek naar een nieuwe eigenaar.

Het toeristisch treintje van Maaseik 'De Sajelaer' en 3 wagons worden online geveild. Het is een wit traditioneel treintje met gouden opdruk, en het heeft jarenlang dienst gedaan voor de toeristische dienst. Schepen van toerisme Myriam Giebens: "De trein is in dienst sinds 1992, maar ondertussen is hij sterk verouderd en ook al vaak in panne gevallen. Op een bepaald moment is hij stilgevallen en was het gedaan, en we kunnen ook geen onderdelen meer vinden. "

Een stukje nostalgie dat weg is
Myriam Giebens, schepen van toerisme

Toen de trein buiten werking werd gesteld, vroegen veel inwoners zich af wanneer de trein terug zou zijn. "Het was een vast beeld in Maaseik", zegt Giebens. "Je zag het treintje zeker in de zomermaanden rondrijden. Het is een stukje nostalgie dat weg is, zeker op de markt waar het treintje gestationeerd stond."

Wie is geïnteresseerd?

De trein is stuk, dus de vraag is wie er dan op gaat bieden. "Ik denk dat het vooral voor de onderdelen zal zijn", gaat Myriam Giebens verder. "Dat kunnen verzamelaars zijn, of andere steden en gemeenten die ook nog zo'n treintje hebben en enkele onderdelen missen. Of misschien iemand die het in zijn voortuin wil zetten als aandenken, maar ik denk het niet."

Iedereen kan bieden op het toeristische treintje via de website van de stad. Op woensdag 15 juli is er ook nog een kijkdag voor de geïnteresseerden.

Meest gelezen