Belga

Vlaamse acrobaat bij Cirque du Soleil: "Plan om in januari doorstart te maken met shows op vaste locatie"

Het wereldberoemde circus Cirque du Soleil is van plan een doorstart te maken in januari met shows op vaste locaties. Dat zegt Danny Vrijsen, een acrobaat die bijna 6 jaar lang gewerkt heeft voor Cirque du Soleil. Afgelopen maandag maakte het circus bekend dat het water hen aan de lippen staat.

Het was schrikken voor liefhebbers van het betere circuswerk: Cirque du Soleil vroeg maandag bescherming aan tegen schuldeisers. Dat is vaak, maar niet altijd, de laatste stap voor een faillissement. Mogelijk is er dus nog hoop, want volgens één van de acrobaten werkt Cirque du Soleil aan een doorstart.

"De media spreken wel van een faillissement, maar ze zijn volop bezig met het zoeken naar investeerders en onderzoeken of ze verder kunnen gaan. Het plan is om de vaste shows zoals in Vegas en China te laten overleven", vertelt Danny Vrijsen in "De wereld vandaag" op Radio 1.

Het faillissement wordt vaak toegeschreven aan de coronacrisis, maar er is meer aan de hand volgens Vrijsen. "De laatste jaren werd een massa geld geïnvesteerd in nieuwe (rondreizende) shows en die waren niet altijd zo'n groot succes. Daardoor waren er al veel schulden en toen kwam de coronacrisis nog."

Ook Vrijsen kreeg dus zijn ontslag, net als alle andere artiesten, maar hij hoopt toch weer aan de slag te kunnen gaan in een van de vaste shows. "Ik heb laten weten dat ik geïnteresseerd ben om bijvoorbeeld naar Vegas te gaan, maar er staan nu zo veel artiesten op straat. Veel mensen gaan zich aanbieden, dus de kans is klein. Ondertussen houd ik mijn conditie op peil."

Meest gelezen