Vrouw bevalt op parking: "Een baby komt nu eenmaal als hij of zij zelf wil komen"

Haast en spoed zijn zelden goed, maar voor deze ongeduldige baby kon het niet snel genoeg gaan. Net voor aankomst in het ziekenhuis in Margate, in de Amerikaanse staat Florida, had Susan Anderson vorige donderdag zelfs geen tijd om daar binnen te geraken en beviel ze dus maar, met de hulp van haar echtgenoot en een vroedvrouw, op de parking, terwijl 2 agenten in de buurt ietwat verbaasd toekeken.

Het filmpje van de bevalling, gemaakt door de bewakingscamera aan de deur, gaat intussen de wereld rond:

Op nieuwswebsites Local 10, Miami Herald en NBC Miami gaven de betrokkenen intussen meer uitleg.

Moeder Susan: "In de auto, op weg naar het ziekenhuis, zei ik tegen mijn man: "Ik heb het gevoel dat ik moet persen." Eens uit de auto voelde ik het hoofdje al naar beneden zakken. De bedoeling was om in een bad vol water te bevallen, maar zover is het dus nooit gekomen. Mijn dochter Julia had duidelijk andere plannen."

"Op een natuurlijke manier bevallen is zo mooi, hoe het ook gebeurt. Mijn lichaam doet spontaan wat het op zo’n moment moet doen. Wel ben ik blij dat dit ons 2de kindje is. Mocht dit de eerste keer gebeurd zijn, dan zou dat veel angstaanjagender geweest zijn."

Echtgenoot Joseph voegde er nog enigszins laconiek aan toe: "Een baby komt nu eenmaal als hij of zij wil komen."

Vroedvrouw Sandra Lovaina: "Hoe snel het ook allemaal gebeurde, de moeder had op ieder moment de volledige controle over de geboorte van haar baby. Zo was zij het bijvoorbeeld die nog besliste om de auto uit te stappen. Dat het zo snel gaat, is ook niet ongebruikelijk. Alleen ging het dit keer wel supersnel. En dat heeft dan weer duidelijk bij veel mensen in deze dagen van ellende wat vreugde gebracht."

Meest gelezen