"We verwachten dat verkeershinder in en rond Antwerpen snel zal minderen", zegt Agentschap Wegen en Verkeer

De avondspits in en rond Antwerpen was de voorbije dagen opvallend zwaar door verschillende wegenwerken die deze week zijn gestart. Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer zijn de eerste dagen meestal de ergste, en zal de hinder waarschijnlijk minderen, onder andere door het bouwverlof.

Begin deze week zijn er verschillende ingrijpende werken gestart in en rond Antwerpen. De op- en afrit van de ring in Borgerhout werden afgesloten en de Plantin en Moretuslei, een belangrijke invalsweg ter hoogte van Borgerhout, werd geknipt ter hoogte van de Provinciestraat. Er wordt ook nog eens gewerkt aan geluidsschermen op de E313, ook in Borgerhout. De samenloop van deze werken zorgde de voorbije dagen voor lange files aan de werken zelf, maar ook in de randgemeenten.

We hebben wél ruim op voorhand duidelijk gecommuniceerd

Jef Schoenmakers, Agentschap Wegen en Verkeer

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) deed gisteren al zijn beklag. Volgens hem zijn het te veel werken in één keer en is er niet goed gecommuniceerd. "Dat klopt niet", zegt Jef Schoenmaekers van het Agentschap Wegen en Verkeer. "We hebben wél ruim op voorhand gecommuniceerd en we plannen deze werken bewust in de zomermaanden omdat er dan minder verkeer is."

Beterschap door bouwverlof

"Het is eigen aan ingrijpende werken dat de mensen er even aan moeten wennen", zegt Schoenmaekers. "De eerste dagen zijn dus altijd de ergste. Je zal zien dat het de komende dagen zal beteren, de hinder zal afnemen. Mensen gaan alternatieve wegen zoeken en hopelijk ook andere manieren om zich te verplaatsen. Daarvoor heb je de website slimnaarantwerpen.be.

Het Agentschap Wegen en Verkeer zegt ook dat de situatie zal beteren met het bouwverlof. Eén van de werven die voor hinder zorgt, in de bocht van de ring naar de E313, is eind volgende week klaar. Dan zou er ook beterschap moeten zijn.

Meest gelezen