Zo ga je opnieuw naar de wellness in coronatijd: "Mondmasker in sauna hoeft niet"

Vanaf vandaag mogen we weer wat meer, naar de sauna of wellness bijvoorbeeld. Al gelden ook hier strikte veiligheidsmaatregelen in verband met afstand houden, het dragen van mondmaskers op bepaalde plaatsen en het reinigen van de infrastructuur na gebruik.

Ook de wellnesscentra en sauna’s moesten door de coronacrisis noodgedwongen een aantal maanden sluiten. Ze hebben veel geduld moeten hebben, maar mogen vanaf vandaag weer open. “We zijn heel erg blij dat we weer openkunnen”, zegt Etienne Van der Zypen van Thermae Boetfort in Melsbroek. “Al gelden er bij ons natuurlijk ook maatregelen. Al op de parking moet je een bepaald parcours volgen. Onze receptie is ook uitgerust met plastieken schermen en we dragen mondmaskers, er staan ook ontsmettingsgel. Ook aan de bezoekers wordt gevraagd een masker te dragen van zodra ze binnen komen tot ze klaar zijn in de vestiaire.”

Zodra de mensen in de thermen zelf gaan, hoeven ze het mondmasker niet meer te dragen. “Daar zijn verschillende parcours uitgezet. Aan de sauna’s staat ook steeds met hoeveel personen je binnen mag want je moet op anderhalve meter van mekaar zitten. We hebben ook drie kleine sauna’s bijgebouwd waar je individueel in kan, of als koppel of met je bubbel. En er staat ook overal aangeduid waar je wel of niet mag zitten. Het is een hele organisatie.” 

We ontsmetten de hele tijd, dat is eigen aan onze sector

"Wij ontsmetten ook de hele tijd, dat is sowieso eigen aan onze sector”, zegt Etienne nog. “Wij moeten er altijd voor zorgen dat alles netjes en proper is. In de baden is er ook geen probleem aangezien daar sowieso chloor inzit. De kleine sauna’s worden ook elke keer ontsmet als er iemand is in geweest. De grote sauna’s worden om het anderhalf uur ontsmet. Ook de vloeren worden ontsmet, want we weten uit ervaring dat op natte plekken meer bacteriën komen.”  

Respect

De eigenaar van Thermae Boetfort heeft ook een sportcentrum in Merchtem: “We staan versteld hoe goed de mensen zich daar gedragen. Ik ben er zeker van dat mensen die naar de sauna gaan dat ook zullen doen, want dat zijn doorgaans mensen die veel respect voor elkaar hebben. Ik ben er zeker van dat alles goed zal verlopen”, aldus nog Etienne Van der Zypen. Wie naar de sauna wil moet wel op voorhand reserveren want het aantal bezoekers is beperkt.

Meest gelezen